Rodbehandling af din tand udføres

En rodbehandling er nødvendig, hvis du har et hul i tanden, som går igennem tandbenet og helt ind i nerven, så bakterier trænger ind, og der opstår betændelse i nerven.

Derfor kan en rodbehandling være nødvendig

Har du følsomme tandhalse eller revnede tænder kan smerterne i nogle tilfælde desuden fjernes ved en rodbehandling.

Det kan også være nødvendigt med en rodbehandling, hvis der tidligere har været et dybt hul i tanden, og fyldningen ligger tæt på nerven, eller hvis tanden har været udsat for et traume og er blevet behandlet med en krone. I sjældne tilfælde kan nerven nemlig gå til grunde, og bakterier kan invadere det døde væv.

Fjernelse af tandnerven og en rodbehandling er derfor nødvendig, så bakterier ikke spreder sig og udvikler rodspidsbetændelse.

Tiden efter behandlingen

Efter en rodbehandling kan du opleve lette, forbigående smerter i et par dage. Er smerterne vedvarende, eller tager de til, skal du ringe til tandlægen.

Nogle rodbehandlede tænder vil desuden ændre farve med tiden, og farveforandringen kan blive så stor, at en korrigerende tandbehandling er nødvendig rent kosmetisk.

Kontakt os for at bestille en tid til en rodbehandling

Du er velkommen til at booke en tid til en rodbehandling hos vores klinik i Hinnerup nord for Århus ved at bruge vores onlineformular. Du kan også ringe på telefon 86 98 64 44 eller skrive til vores e-mail klinikken@tdlskou.dk.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os